Povestea fermei Green Farmsel

EST 2014

Ferma noastră a fost înfiinţată în 2014 în Munţii Apuseni, în imediata vecinătate a Cheilor Turzii. În prezent avem un efectiv de 1000 de capete Black Angus, din ambele variante de culori, tauri de reproducţie cu certificate de origine, precum și viţeii acestora fătaţi la noi în fermă.

Reproducţia în ferma noastră este dirijată folosind tauri cu certificate de origine pe loturi de juninci şi vaci bine definite efectuându-se rotaţia taurilor în fiecare an pe alt lot pentru a evita consangvinizarea şi pentru a satisface cele mai exigente nevoi ale actualilor și viitorilor noştrii parteneri.

RASĂ DE CARNE

calitate premium

Rasa de vaci Aberdeen-Angus după numele oraşului Aberdeen s-a format în nordul Scoţiei în sec. al XVIII-lea fiind rasa reprezentativă pentru bovinele de carne engleze. Este o rasă foarte răspândită din insulele britanice în toată lumea: Europa, America de Nord, America de Sud, Oceania (Australia, Noua Zeelandă), Asia și Africa de Sud.

Culoarea robei este în general neagră, recent fiind acceptate în registrele genealogice şi animalele de culoare roşie sau brună, neexistând diferenţe datorită culorii în ceea ce priveşte productivitatea.

Bovinele Angus sunt animale cu talie joasă, însă cu greutăţi mari. Capul este mic, iar gâtul este scurt și adânc. Aspectul exterior general este specific tipului morfologic de carne, cu însuşiri pentru producţia de carne impresionante. Coarnele sunt absente (un caracter genetic ce se transmite la descendenţi). Trunchiul este voluminos şi cilindric, lung, foarte larg şi adânc, iar linia superioară a trunchiului este dreaptă şi orizontală. Extremităţile sunt reduse, cu membre scurte şi solide, scheletul este în general fin, astfel că procentul oaselor în carcasă nu depăşeşte 15-16%. Greutatea medie a vacilor este de 500-600 kg, iar a taurilor de 800-1000 kg.

Animalele din această rasă au o maturizare rapidă fiind precoce şi prolifice. Vârsta la prima montă este de 16-18 luni, cu fătări uşoare desfăşurate cu regularitate, fără probleme pe durata celor 9 luni de gestaţie. Greutatea viţeilor la fătare este de 25-30 kg.

Rasa se pretează bine la păşunat, sunt nepretenţioase, însă necesită păşuni de bună calitate. Aportul zilnic bazat pe hrană verde în sistem extensiv este de 900-1000 gr., realizându-se astfel o carne de cea mai bună calitate pe cale naturală.

Sporul zilnic al tineretului îngrăşat în sistem intensiv este mare, cu un randament la sacrificare de 60-62% , însă cu un indice destul de mare de seu. Carnea este de bună calitate, fragedă, marmorată, datorită caracterelor genetice este suculentă şi gustoasă fiind cea mai apreciată pentru grătar.

Animalele noastre sunt crescute pe păşuni netratate din Munţii Apuseni, hrana principală fiind iarba.

Oferta Noastră

Green Farmsel

Pentru Reproducţie

masculi
• Tăuraşi pentru reproducţie
• Tauri adulţi pentru reproducţie folosiţi la noi în fermă

femele
• Viţele şi juninci cu certificate de origine

CALITATE PREMIUM

Green Farmsel

Factorii care influenţează calitatea cărnii